Tulevaa toimintaa

 

Viron uudelleen itsenääistymisen juhlahetki 20.8. klo 14.00 Tarton puistossa

Viron uudelleen itsenäistymisen kunniaksi Tampere-Tartto-Seura järjestää sunnuntaina 20.8.2017 klo 14.00 pienen juhlahetken Tarton puistossa. Musiikkiesitys ja juhlapuhe. Molempien maiden liput esillä. Tervetuloa!

 

Teeme Ärä- roskakävely Tampereella 8.9.

Roskakävely pe 8.9. 2017 klo 15.00 Kokoontuminen Hämeenpuiston Vapauden patsaalla ja siitä jatketaan kävellen kohti Näsinkalliota. Roskat kerätään matkan varrelta. Lopuksi keräännytään Kurun muistomerkille Näsinkalliolle, jossa pienimuotoinen piknik.

Katso alla olevasta linkistä kansainvälisen siivouspäivän esittely:

https://www.youtube.com/watch?v=A5GryIDl0qY

 

Vesilinnun kansa- näyttely 21.8.-30.9.

Tampereella avautuu 21.8. Vesilinnun kansa -niminen näyttely, joka esittelee Viron entisen presidentin Lennart Meren myös elokuvantekijänä. Näyttelyn avaa 21.8. klo 12. SVY:n pj Sanna Immanen. Näyttely on avoinna ma – la klo 10-15. Vapaa pääsy- Tervetuloa!

Vuosina 1992-2001 Viron presidenttinä toiminut Lennart Meri oli myös kirjailija ja elokuvantekijä, jonka elämäntehtävänä oli kertoa virolaisten ja heidän heimokansojensa ikiaikaista tarinaa, sekä etsiä vastauksia varsinkin pieniä kansoja koskettaviin ikuisiin kysymyksiin: keitä me olemme, mistä tulemme ja mihin olemme matkalla.Yli 30 vuoden ajan Meri vaelsi yksin tai kokoamiensa tutkimusretkikuntien kanssa silloisen Neuvostoliiton vaikeimmin lähestyttävillä seuduilla. Kuvausretkien tuloksena syntyi heimokansoista kertovia elokuvateoksia: Vesilinnun kansa (1970), Linnunradan tuulet (1977), Kalevan äänet (1985), Toorumin pojat (1989) ja Shamaani (1977/1997).Lähempänä Viroa kuvattiin liiviläisiä, vatjalaisia ja vepsäläisiä, mutta tallennettiin myös suomalaista ja karjalaista perinnekulttuuria. Tietysti kielisukulaisten luona vierailtiin myös Unkarissa
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MARTIN MARKKINAT 8-9.4.2017

 

Suomen suurin Viro-tapahtuma Martin markkinat järjestetään huhtikuussa ensimmäistä kertaa Tampereella.

Pakkahuoneella 8.–9. huhtikuuta järjestettävien markkinoiden ytimessä ovat virolainen käsityö ja design. Tuotteitaan myyvät virolaiset pienyritykset, tuotevalikoimassa on niin nahka-, lasi-, keramiikka- kuin puutuotteitakin. Mukana on koruja, saippuoita ja kynttilöitä, myös luonnonmukaisesti valmistetut tuotteet ovat markkinoilla vahvasti edustettuna. Tarjolla on myös virola…ista kirjallisuutta sekä virolaisia herkkuja.

 

Viikonlopun aikana Klubin lavalle nousevat keskustelemaan tamperelaiset ja virolaiset tunnetut henkilöt. Oppiiko Simo Frangén viroa? Voisiko virolainen verimakkara voittaa makutestissä mustanmakkaran? Keskustelemassa ovat muun muassa muusikot Heikki Salo ja Helin-Mari Arder, lastenkirjailijat Sinikka ja Tiina Nopola ja Kristiina Kass. Valkokankaalla uudessa dokumenttisarjassa näemme muun muassa Tarja Halosen, Miina Äkkijyrkän, Mark Soosaaren ja Jaan Kaplinskin. Lapsille esiintyy ympäri maailmaa kiertävä klovniduo Piip ja Tuut.

Lauantai-päivän päätteeksi Klubin lavalla konsertoi virolainen jazz-laulaja Helin-Mari Arder.

Martin markkinoille on vapaa pääsy!

Avoinna la 8.4. klo 12-18

su klo 10-16

Ohjelma löytyy täältä:
http://www.martinmarkkinat.fi/

 

Näytä lisää