Jani Koivuniemi Viron kunniakonsuliksi Tampereelle!

27.9.2018 klo 18:00

Kunniakonsuli Jani Koivuniemi
Kunniakonsuli Jani Koivuniemi

Viron talous- ja viestintäministeriön alivaltiosihteeri Viljar Lubi avasi torstaina 27.9.2018 uuden kunniakonsulaatin.

Avajaiset pidettiin Palatsiteatterissa Tampereella. Avajaisissa oli mukana myös Viron Suomen suurlähettiläs Harri Tiido.
- On aina ilo todeta, että meidän Viron kunniakonsuleiden verkko laajenee.

Tampere on niin tärkeä paikka, että olikin jo aika. – toteaa suurlähettiläs Tiido.Tällä nimityksellä Koivuniemestä tulee kahdeksas Suomessa toimiva Viron kunniakonsuli. Kunniakonsulaatti toimii Taitokaari Oy:n tiloissa Tampereella ja palvelee virolaisia koko Pirkanmaan alueella.

Viron kunniakonsulit avustavat Viron suurlähetystöä palvelemalla Viron kansalaisia tietyissä konsuliasioissa, esimerkiksi välittämällä asiakirjoja ja hoitamalla passiasioita. Merkittävän osan tehtävistä muodostaa elinkeinoelämän, kulttuurin ja paikallishallinnon suhteiden edistäminen näiden kahden maan välillä. Virolla on yli 200 kunniakonsulia 87 eri maassa. 

Pirkanmaalla asuu arvioiden mukaan yli 2000 Viron kansalaista. Maakunnassa toimii myös paljon aktiivisia Viro-yhdistyksiä, joista suurimpia ovat Pirkanmaan Tuglas-seura ja Tampere-Tartto-seura. Koko Pirkanmaa kehittyy nopeasti ja talouden kasvunäkymät ovat vahvat. Viron ja Suomen välinen talousyhteistyö on entistä tiiviimpää ja Pirkanmaalla toimii jo muutamia virolaisyrityksiä. Kunniakonsulaatin myötä on mahdollista edistää myös kaupallisia suhteita

Jani Koivuniemi
Aukonsul Eesti Vabariik- Honorary Consul of Estonia in Tampere
puh. +358 3 357 9300
email: jkoivuniemi@mfa.ee
www.estonia.ee