Kulttuuritalo Laikku SULJETTU

18.3.2020


Kulttuuritalo Laikku
Kansainvälisen toimintakeskuksen "tarina" Suvantokadulla on nyt päättynyt
Tarton infokeskuksen kyltti irroitettiin varovaisesti Markku Savolaisen toimesta. TTS:n ja Tartton Infokeskuksen toiminta jatkuu uusissa tiloissa Kulttuuritalo Laikussa -ihan Tampereen sydämessa- Keskustorin kupeessa. Tervetuloa tutustumaan!
Kulttuuritalo Laikku Kansainvälisen toimintakeskuksen "tarina" Suvantokadulla on nyt päättynyt Tarton infokeskuksen kyltti irroitettiin varovaisesti Markku Savolaisen toimesta. TTS:n ja Tartton Infokeskuksen toiminta jatkuu uusissa tiloissa Kulttuuritalo Laikussa -ihan Tampereen sydämessa- Keskustorin kupeessa. Tervetuloa tutustumaan!

Koronavirukseen liittyvissä varotoimissa noudatetaan yhtenäistä linjaa koko Suomessa. Varotoimet linjaa Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos (THL). THL:n Tiedote korona-viruksen aiheuttamasta tilanteesta Kulttuuritalo Laikussa seurataan tarkkaan tilannetta Koronan suhteen
Tampereen kaupungin ohjeet liittyen koronavirukseen on koottu kaupungin internetsivuille: www.tampere.fi/koronavirus.

 

Koronavirukseen liittyvissä varotoimi
Sivustoa päivitetään tilanteen muuttuessa ja viranomaisten ohjeiden päivittyessä.
Kulttuuritalo Laikussa olemme lisänneet siivouskertojen määrää. Lisäksi olemme laittaneet yleisötiloihin esille käsidesiä, jotta käsihygieniasta huolehtiminen olisi asiakkaillemme helpompaa.
Kehotamme asiakkaitamme seuraamaan tiedotustamme täällä Facebookissa, Instagramissa sekä www.laikku.fi-sivulla liittyen Laikun tapahtumiin sekä niiden mahdollisiin muutoksiin ja muuhun asiakaspalveluun. 
Pyrimme pitämään tilanteen ajantasaisena, mutta Laikun asiakaspalvelusta saa tilanteesta tuoreimman tiedon. Asiakaspalveluun saa yhteyttä joko soittamalla numeroon 040 806 2330 tai sähköpostilla osoitteesta kulttuuri@tampere.fi.

 

Aikaisemmat

---------------

Tampere-Tartto-Seuran ja Tarton kaupungin infokeskuksen uusi toimisto löytyy kolmannesta kerroksesta, Mäkelä kapinetin vierestä.  

 

Koko talon yksivuotisjuhlat 4.5.2019

Kooste muutosta v. 2018 löytyy täältä:

Muutto Suvantokadulta vanhoista toimitiloista Tampereen ydinkeskustaan kauniiseen, vanhaan ja vastaremontoutuun kirjastotaloon oli Tampere-Tartto-Seuralle suuri ja merkittävä asia. Uusi paikka tuo seurallemme lisää näkyvyyttä ja lisää varmasti yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä muiden toimijoiden kanssa.

Vanhasta toimistotiloista Suvantokadulla luovuttiin huhtikuun lopussa. Varsinainen muuttopäivä uuteen ”kotiin” oli 12.4. Koko talon avajaisia Laikussa vietettiin 14.4.2018 upein seremonioin.

Muuton toteutuksessa oli mukana seuran hallituksen jäsenten lisäksi myös muutamia vapaaehtoisia ja muita taustajoukkoja sekä kuljetuspalvelua. Heidän panoksensa asiaa kohtaa oli hienon pyyteetöntä ja varsinaista Viro-rakkautta.

Ennen varsinaista tavaroiden siirtoa ja pakkaamista tehtiiin Suvantokadulla inventaariota tavaroista ja poistoja mm laajasta kirjavalikoimasta. Virolaisen kirjallisuuden hyllymetrit hiukan väheni, mutta mukaan saatiin kuitenkin vielä 33 postin laatikollista upeita teoksia ja uuden paikan kirjahylly täyteen.

Vuosien varrella kerääntynyttä tavaraa oli varastot pullollaan. Laikkuun muutto pakotti seuraa miettimään mitä otetaan mukaan ja mistä on luovuttava. Varastotila Laikussa oli myös rajattu hyvin minimiin. Muuton yhteydessä hallitus päätti uusia myös toimiston kalustusta. Seuralle hankittiin uudet kirjoituspöydät ja pieni neuvottelupöytä tuoleineen. Reilun 14 neliön tila saatiin tarkoituksenmukaiseen käyttöön. Näkymä toimiston ikkunasta on huikea - suoraan Tammerkoskelle päin.

Maaliskuun lopun ja huhtikuun alun tunnelma vanhassa Kirjastotalossa oli ymmärrettävästi hyvin hektinen. Viimeisten viikkojen aikana talo kuhisi kiireisiä ihmisiä, remontti tehtiin vielä monessa paikassa, vanhoja tavaroita kannettiin talosta ulos ja uusia sisään. Tampereen kaupungin kultuuritoimen muutto yhtäaikaa neljään kerrokseen muuttavien muiden toimijoiden kanssa oli kaikille suuri urakka. Tavaraa tuotiin, ”joka ovista” - omaa hissivuoroaan- yhden hissin talossa joutui kerran, jos toisenkin odottamaan. Saimme upeasti myös talosta kantoapua siirettäessä vanhaa arvokasta toimistopöytäämme kolmanteen kerrokseen. Pöytä sai uuden paikan kolmannen kerroksen aulasta – aivan musiikkisalin virestä. Siinä se palvelee talon muitakin käyttäjiä.

Tutustuessamme Laikkuun ennen omaa muuttoamme oli upeata seurata miten esim alakerran Lasten Kultuurikeskus Rulla muovautui päivien saatossa kauniiksi kokonaisuudeksi upeine satufigureineen tai miten alakerran näyttelytilaan rakennettiin ensimmäistä näyttelyä sarjakuvista.

Omassa kerroksessamme ( 3.) - pääsi jo muuton yhteydessäkin hyvin tutustumaan muihin toimijoihin – mm Pispalan Sottiisin väki toivotteli tervetulleeksi ”naapurinsa” ja toivoi jatkossa myös yhteistyötä. Käytäväkohtaamisista on jatkossakin varmasti kaikillle hyötyä, sillä samalla käytävällä tai kahvihuoneessa voi vaivattomasti vaihtaa sanasen muiden kanssa. Yhteisöllisyyttä kasvattaa myös yhteiskeittiö ja talon upeat kokoustilat. Kokoustila -Mäkelä kabinetti -sijaitsee aivan huoneemme vieressä- ja tulemme jatkossa varmasti käyttämään sitä paljon.

Muutto Kulttuuritalo Laikkuun vaati myös meiltä paljon uudenoppimista, aina ovien kulkunapeista uusiin varausjärjestelmiin ja toimistokäytäteisiin. Osoitetietojen ja nettiyhteyden uusiminen sekä tapahtumakäytännöt eivät liene niistä pienenpiä, mutta hyvin tärkeitä kokonaisuuksia kaikkinensa.

Tarton infokeskusken kyltti odottaa vielä uutta paikkaansa. Sen kiinnittäminen on mieluinen tehtävä uudessa Kultturitalo Laikussa. Tartton kaupungin delegaatio ja muita yhteistyötahoja kutsutataan paikalle tulevien Viro-Viikkojen yhteydessä syksyllä ihastelemaan uutta toimipistettämme.

Asiat kirjasi

Hallituksen jäsen Titta Mattila